Gaivi ir autentiška gvakamolė

Prie traškių Tundros duoniukų deriname skaniausias užtepėles, todėl šįkart dalinamės geriausiu gvakamolės receptu. Ypač lengvai pagaminama ir tik iš šviežių ingredientų, tokia yra autentiška gvakamolė.

Viskas, ko reikės — avokadai, svogūnas, pomidorai, petražolės, jalapeno paprika, žalioji citrina, česnakas ir žiupsnelis druskos. Šių maistingų produktų rezultatas — burnoje tirpstanti užtepėlė. Šviežia, paprasta ir ypatingai skanu!

Kiekis: 4 asmenims
Bendras gaminimo laikas: 10 minučių
Paruošimas: 10 minučių

Ingredientai

  • 4 maži prinokę avokadai arba 3 dideli avokadai
  • 1 mažas svogūnas
  • 2 pomidorai
  • 3 petražolių šakelės
  • 1 žalia jalapeno paprika
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 žalioji citrina
  • 1/2 šaukštelio Himalajų druskos

Paruošimo būdas

  1. Avokadus perpjauname pusiau ir šaukštu iškabiname minkštimą, jį sudedame į didelį dubenį. Avokadus sutriname šakute, smulkiai ar stambiai — priklauso nuo tavo norų, skanu abejais būdais.
  2. Smulkiai supjaustome svogūną, petražoles, česnaką ir jalapeną. Pomidorus perpjauname pusiau ir išimame sėklas, jų į gvakamolę nededame, kad užtepėlė nesubliukštų. Pomidorus supjaustome smulkiai.
  3. Visus susmulkintus ingredientus sumaišome su avokadais.
  4. Pabaigai supilame žaliosios citrinos sultis bei pagardiname žiupsneliu druskos. Viską išmaišome ir patiekiame!

 

Mėgaukitės be sąžinės priekaištų,

Tundra