Daigintų grikių duona

Kvapni, minkšta ir šlapia, saldi, bet ir nelabai, šilta ar šalta, pusryčiams ir desertui – gardi, paprastai pagaminama ir svarbiausia – nenuodėminga!

Reikės:
•    2 kiaušinių
•    200 ml kefyro
•    Dviejų šaukštų kokosų aliejaus
•    Šaukšto medaus
•    Šaukšto cukraus
•    Stiklinės pilno grūdo miltų
•    Pusės stiklinės džiovintų daigintų grikių
•    Saujelės riešutų
•    3-4 bananų (4 mažesni ar 3 didesni)
•    Kepimo miltelių ar sodos

Į dubenį įmušame du kiaušinius ir gerai išplakame. Tuomet nulupame bananus (kuo labiau sunokę tuo geriau ir saldžiau) ir gan stambiai sulaužę dedame prie išplaktų kiaušinių- lengvai mikseriu išmaišome. Tuomet pilame kefyrą, du šaukštus ištirpinto kokosų aliejaus ir šaukštą tirpinto medaus. Viską lengvai maišome. Smaližiai beria šaukštą cukraus, o sveikuoliai gali šį žingsnį ir praleisti.
Kitame dubenyje maišome sausus produktus – pilno grūdo miltus, grikius, kepimo miltelius. Birūs produktai keliauja į pirmąjį dubenį ir yra kartu išmaišomi.
Teliko visą masę supilti į kepimo indą. Jei indas nėra silikoninis – į jį siūlome įtiesti kepimo popieriaus. Ant viršaus beriame dar šiek tiek grikių bei stambiai skaldytų mėgiamų riešutų. Viską šauname į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir laukiame 40 minučių. Skanaujame tiek šiltą (ledai puikus priedas), tiek jau atvėsusią.

Malonumas be sąžinės priekaištų. Skanaus!

Įveskite raktinius žodžius ir spauskite „Enter"

Pirkinių krepšelis

Krepšelyje nėra produktų.

Free shipping in Lithuania from 35 €UŽSISAKYK