Receptai

Sveikuoliškas slyvų pyragas su Himalajų druska

Sveikuoliškas slyvų pyragas su Himalajų druska

Reikės:

  • 10 slyvų
  • 160 g rudų miltų
  • 1.a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio Himalajų druskos
  • pusė stiklinės rudojo cukraus
  • 115 g naminio sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 2 a.š. cinamono
  • 1 valg. š. spaustų citrinos sulčių.

Gaminimas:

Naminį sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Atskirai persijoti miltus, sumaišyti juos su druska, cinamonu ir kepimo milteliais. Tuomet supilti į sviesto ir kiaušinių masę. Sukrėsti masę į kepimo popieriumi išklotą skardą. Slyvas nuplauti, perpjauti per pusę, išimti kauliukus. Slyvas apšlakstyti šviežiai spaustomis citrinų sultimis, užbarstyti šiek tiek rudojo cukraus ir cinamono ant viršaus. Tuomet sudėti ant tešlos ir lengvai paspausti. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. 

Receptą atsiuntė Eglė Eguru

Gairės: receptai,