Saldi pagunda: grikių keksiukų lambada

Receptai

Mūsų draugai, Lieknos Bitės bandė suderinti du, regis, nesuderinamus dalykus – saldumynus ir figūroms nepavojingą maistą. Ilgai suko galvą, dėliojo įvairiausias variacijas ir derinius, kol atrado tą vienintelį.

Pasiruoškite didelei saldumo dozei, mat be šokolado čia neapsieisime. Taigi keksiukai nebus visai nekalti kalorijų prasme, tačiau kiek visokio gėrio juose sutalpinome: ir grikių miltus, ir moliūgą, ir kriaušes, ir nuostabų atradimą – Tundra daigintų grikių lambadą. Šis daigintų grikių ir džiovintų uogų šokis labai tinka įvairiausiems sveikuoliškiems desertams arba tiesiog kaip užkandis su riešutais bei džiovintais vaisiais.

Skanaujam, ragaujam, po namus keksiukų kvapą paskleidžiam!

 

Reikės:

  • 300 ml grikių miltų;
  • 3 š. rudo nerafinuoto cukraus;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. cinamono;
  • 150 ml pieno (tinka ir augalinis);
  • 1 a. š. acto;
  • 50 ml virto sutrinto moliūgo;
  • 1 kriaušės;
  • 50 ml alyvuogių aliejaus;
  • ¼ plytelės juodojo šokolado + šlakelis pieno;
  • saujelės daigintų grikių ir uogų mišinio Grikių lambada

Gaminimas:

Cukrų, mitus, kepimo miltelius, cinamoną sumaišome, supilame pieną, actą, trintą moliūgą, aliejų ir gerai išmaišome, tešla turi būti grietinės tirštumo.
Kriaušę susmulkiname kubeliais ir įmaišome į tešlą. Viską pilame šaukštu į keksiukų formeles ir kepame 180 laipsn. Orkaitėje apie 25 min.
Šokoladą sulaužome gabalėliais, pilame šlakelį pieno ir ant lėtos kaitros maišydami kaitiname, kol šokoladas išsilydys. Šiuo padažu apipilame iškepusius keksiukus, pabarstome grikių lambada.

Už receptą ačiū Lieknoms Bitėms

Visos teisės saugomos - TundraSnack.lt
Sukurta: PictureIDeas