Lithuanian Lithuanian

Kaip daiginti grikius?

 

 

Daiginti grūdai - tai pačios gamtos dovanotas maistas, kuris buvo žinomas nuo seniausių laikų, vėliau nepelnytai užmirštas, o šiandien prikeltas naujam gyvenimui. 

 

Grūduose ir sėklose glūdi mieganti gyvybinė energija, kuri pabunda, kai juos pamerkiate į vandenį. Pabudusi energija yra maksimalaus gyvybinio aktyvumo fazėje, todėl šis maistas – gyvas. 

 

Kada daiginti tuos grūdus? Skubame, lekiame per miesto džiungles, vos spėdami giliau įkvėpti. Siūlau malonią išeitį - visuomet kišenėje su savimi turėti TUNDRA daigintų grikių batonėlį: su cinamonu - tobulai akimirkai sustabdyti ir su kakava - nuotaikai pasikelti. 

 

Kaip daiginti grikius?

Daiginti grikiai yra gyvas ir sveikas maistas, kupinas vertingų baltymų, angliavandenių, daug magnio, fosforo, cinko, kalcio, geležies, boro, jodo, vitaminų B1, B2, B3, rutino. Tai - sveikatos šaltinis, turintis naudingų savybių kiekvienam.

Kokia grikių daiginimo procedūra?

1.    Grikių daiginimui naudojame žalius grikius. 
2.    1 puodeliui žalių grikių reikia 3 stiklinių vandens. 
3.    Užpiltus grikius vandeniu laikome  20-30 min. 
4.    Tada perpilame juos į sietelį ir paliekame dygti 1-2 paras, 1-2 kartus per parą praplaudami šaltu vandeniu.
5.    Pastebėjus baltus daigelius, juos dar kartą gerai nusausiname ir galime mėgautis arba laikyti šaldytuve.
6.    Norint daigintais grikiais mėgautis ilgiau, grikius galima džiovinti džiovyklėje apie 45 laipsnių C temperatūroje, kol jie tampa sausi ir traškūs.

Grikių daiginimo ir džiovinimo procesas nėra trumpas, tad skubantiems ir lekiantiems, bet besirūpinantiems savo sveikata, siūlome įsigyti 
Tundra daigintų džiovintų grikių – su meile užaugintų Lietuvoje. 

Tundra daiginti grikiai tinka gardinti jogurtus, sriubas ir, žinoma, vartoti pagrindiniam pusryčių patiekalui – košei.

Tundra receptas. Daigintų grikių košė su bananais pagardinta lazdyno riešutais, šlakeliu medaus ar klevų sirupo.

Gaminimo eiga: 

Tundra daigintus grikius sutrinti trintuvu kartu su 1 bananu, įdėti saują lazdyno riešutų ir viską apšlakstyti klevų sirupu arba šaukšteliu medaus. 

Greita, sveika ir skanu. Skanaus!

_
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas