Daigintų grikių duona

Receptai

Kvapni, minkšta ir šlapia, saldi, bet ir nelabai, šilta ar šalta, pusryčiams ir desertui – gardi, paprastai pagaminama ir svarbiausia – nenuodėminga!

Reikės:
• 2 kiaušinių
• 200 ml kefyro
• Dviejų šaukštų kokosų aliejaus
• Šaukšto medaus
• Šaukšto cukraus
• Stiklinės pilno grūdo miltų
• Pusės stiklinės džiovintų daigintų grikių
• Saujelės riešutų
• 3-4 bananų (4 mažesni ar 3 didesni)
• Kepimo miltelių ar sodos

 

Į dubenį įmušame du kiaušinius ir gerai išplakame. Tuomet nulupame bananus (kuo labiau sunokę tuo geriau ir saldžiau) ir gan stambiai sulaužę dedame prie išplaktų kiaušinių- lengvai mikseriu išmaišome. Tuomet pilame kefyrą, du šaukštus ištirpinto kokosų aliejaus ir šaukštą tirpinto medaus. Viską lengvai maišome. Smaližiai beria šaukštą cukraus, o sveikuoliai gali šį žingsnį ir praleisti.
Kitame dubenyje maišome sausus produktus – pilno grūdo miltus, grikius, kepimo miltelius. Birūs produktai keliauja į pirmąjį dubenį ir yra kartu išmaišomi.
Teliko visą masę supilti į kepimo indą. Jei indas nėra silikoninis – į jį siūlome įtiesti kepimo popieriaus. Ant viršaus beriame dar šiek tiek grikių bei stambiai skaldytų mėgiamų riešutų. Viską šauname į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir laukiame 40 minučių. Skanaujame tiek šiltą (ledai puikus priedas), tiek jau atvėsusią.

Malonumas be sąžinės priekaištų. Skanaus!

Visos teisės saugomos - TundraSnack.lt
Sukurta: PictureIDeas