Lithuanian Lithuanian
Receptai

Daigintų grikių duona

Daigintų grikių duona

Kvapni, minkšta ir šlapia, saldi, bet ir nelabai, šilta ar šalta, pusryčiams ir desertui – gardi, paprastai pagaminama ir svarbiausia - nenuodėminga! 

Reikės:
•    2 kiaušinių
•    200 ml kefyro
•    Dviejų šaukštų kokosų aliejaus
•    Šaukšto medaus
•    Šaukšto cukraus
•    Stiklinės pilno grūdo miltų
•    Pusės stiklinės džiovintų daigintų grikių
•    Saujelės riešutų
•    3-4 bananų (4 mažesni ar 3 didesni)
•    Kepimo miltelių ar sodos

Į dubenį įmušame du kiaušinius ir gerai išplakame. Tuomet nulupame bananus (kuo labiau sunokę tuo geriau ir saldžiau) ir gan stambiai sulaužę dedame prie išplaktų kiaušinių- lengvai mikseriu išmaišome. Tuomet pilame kefyrą, du šaukštus ištirpinto kokosų aliejaus ir šaukštą tirpinto medaus. Viską lengvai maišome. Smaližiai beria šaukštą cukraus, o sveikuoliai gali šį žingsnį ir praleisti. 
Kitame dubenyje maišome sausus produktus – pilno grūdo miltus, grikius, kepimo miltelius. Birūs produktai keliauja į pirmąjį dubenį ir yra kartu išmaišomi. 
Teliko visą masę supilti į kepimo indą. Jei indas nėra silikoninis – į jį siūlome įtiesti kepimo popieriaus. Ant viršaus beriame dar šiek tiek grikių bei stambiai skaldytų mėgiamų riešutų. Viską šauname į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir laukiame 40 minučių. Skanaujame tiek šiltą (ledai puikus priedas), tiek jau atvėsusią.  

Malonumas be sąžinės priekaištų. Skanaus!

Gairės: receptai,